Portal studencki - dlaStudenta.plZima - serwis narciarski

Ski&Sun Świeradów Zdrój

adres: Źródlana 7 Sprawdź dojazd
miejscowość: Świeradów-Zdrój
województwo: dolnośląskie

telefon: 756152020
telefon komórkowy:
fax: 757817016

email: biuro@skisun.pl
www: http://www.skisun.pl

Ośrodek SKI&SUN Świeradów Zdrój to obowiązkowy przystanek dla wszystkich
miłośników sportów zimowych. W tę największą atrakcję narciarską polskich
Sudetów Zachodnich zainwestowała Grupa Kapitałowa Zasada, której celem było
stworzenie ośrodka wyróżniającego się najwyższym komfortem i najnowszymi
rozwiązaniami technologicznymi.

Nie przez przypadek więc ośmioosobowa kolej gondolowa na Stogu Izerskim to
najbardziej zaawansowane technologicznie dzieło austriackiej firmy
Doppelmayr - światowego lidera w produkcji wyciągów narciarskich i kolei
linowych. Po raz pierwszy kolej ta wystartowała w 2008 roku i, jak
potwierdziła w praktyce, w ciągu godziny może przewieźć blisko 2,4 tysiąca
osób. Dzięki zastosowanym w niej rozwiązaniom spełnia najwyższe standardy
pod względem komfortu przewozu pasażerów napowietrznymi kolejami linowymi.
Ośrodek SKI & SUN Świeradów Zdrój funkcjonuje przez cały rok. W sezonie
zimowym ułatwia i uprzyjemnia szusowanie narciarzom, a w porze letniej
urozmaica wycieczki zarówno turystom pieszym, jak i rowerowym.

Ośrodek na miarę marzeń czyli Ski&Sun w liczbach:

2172 m  kolei gondolowej
71 ośmioosobowych wagoników
8 minut przejazdu koleją
2500 m oświetlonej nartostrady
617 m n.p.m. - stacja dolna
1060 m n.p.m - stacja górna

Na terenie Ośrodka SKI&SUN Świeradów Zdrój znajduje się szkoła nauki jazdy
na nartach i snowboardzie, wypożyczalnia
sprzętu narciarskiego oraz dwie restauracje.

 

Restauracja :
Ośrodek Ski&Sun Świeradów to nie tylko zdrowy odpoczynek, ale także zdrowe
jedzenie. To świeże powietrze i świeże potrawy. O menu restauracji Smak Baca

decyduje bowiem Bacówka Towary Tradycyjne - jeden z nielicznych producentów
wędlin bez konserwantów, stawiający na jakość, nie ilość czy niskie koszty
produkcji.

Ich tradycyjne wyroby wytwarzane są na niewielką skalę, z pasją,
namaszczeniem i szczyptą aromatycznych ziół. Sekretem są stare, sprawdzone
przepisy z okolic Rajbrotu. Wchodząc do restauracji, można poczuć się jak w
prawdziwej, góralskiej izbie wypełnionej wspaniałym zapachem świeżo
wypiekanych mięs oraz tradycyjnych przysmaków. Nie ma nic lepszego na
wzmożone śniegowym szaleństwem apetyty.

Specjalnością Bacówki są przede wszystkim wędliny wieprzowe, do produkcji
których wykorzystywane jest mięso ze specjalnie dobranej rasy, pochodzącej z

własnej hodowli lub polskich gospodarstw znajdujących się pod opieką
Bacówki. Równie wykwintne są wyroby z cielęciny, takie jak szynka cielęca
czy parówki oraz rarytasy z dziczyzny - kabanos, kiełbasa, szynki.  

Oprócz oferty wędliniarskiej Bacówka przygotowała również bogaty asortyment
przetworów słoikowych. W swoim przytulnym wnętrzu serwuje ciepłe mięsiwa
pieczone w piecu góralskim, górskie sery, miody, pieczywo, przetwory
warzywne i owocowe, a także wina z różnych stron świata.
U nas narciarstwo nabiera nowego smaku.

FB dlaMaturzysty.pl reklama